50 ANYS D’ART

Expo 50 anys Carles G.N.

La cultura és l’aliment,

l’art és la delicatessen 

M.R.

( 50 ANYS D’ART )

Quan era molt jove començo a recopilar objectes, pedres i fustes que trobo pel camp, rieres i platges del meu entorn més proper, creant  assemblatges

amb tocs entre primitius i conceptuals, “rara avis” per l’edat.

Passo uns anys fent obres conceptuals, environnements i performances, que no deixo de fer per investigació i gaudi personal.

Continuo  treballant en obres figuratives en bronze, amb un toc de realisme màgic, i no absent d’ironia, desmembrant el cos humà o objectes, en les que es remarca la part protagonista de l’obra.

Posteriorment canvio d’estil i materials, treballant la fusta, ferro i plom, creant generalment tòtems en aires expressionistes.

Durant una de les últimes crisis econòmiques faig amb ferro, la sèrie “Minim”, on l’escultura es redueix a la mínima expressió; es com dibuixar a l’espai, el paper és l’espai i el llapis les varilles de ferro, fins arribar al límit de la gravetat amb varilles de 2 metres d’alçada i en cim un ocell, que fa vibrar l’estructura.

Últimament treballo amb la sèrie “Bestiam”, amb obres en les que classifico  animals segons l’espai en el que es desenvolupen: terra, mar i aire.

Tots aquests anys no he deixat de fer esbossos, dibuixos, collages pintures i obra gràfica.

MARTÍ ROM